EAT

EAT: Fajitas

Wraps zijn echt favoriet bij mij. Simpel belegd als lunch, in de pan als quesedillas, als burrito even tussen het tosti-ijzer, of goed gevuld als avondmaaltijd.

Dit keer stonden bij ons deze fajitas weer op het menu. Dit maak ik al jaren, maar vroeger wel altijd met een kruidenzakje. Nu ik iets meer thuis ben in de kruiden (iets, ik ben absoluut geen expert), mix ik de kruiden lekker zelf. Zo smaken m’n fajitas precies zoals ik wil.

Nodig voor 2 personen:

  • 4 volkoren wraps
  • 300 gram kipfilet
  • 3 paprika’s (ik gebruikte 2 rode en 1 gele)
  • 2 uien (mijn uien waren niet zo heel erg groot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • eventueel 1 theelepel chilipoeder (ik gebruik zelf echt maar een snufje, wij eten niet zo pittig)
  • 70 gram geraspte (30+) kaas
  • olijfolie/kokosolie/cookingspray om in te bakken

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin vervolgens met het koken van de kip. Zorg dat de kip goed onder water staat, voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Laat dit voor ongeveer 15 minuten koken.

Snijd ondertussen de paprika in reepjes (ik halveerde de reepjes, dat eet iets makkelijker), de ui in halve ringen, de knoflook in plakjes en de tomaat in blokjes.

Verhit een beetje olie in de pan (ik gebruik zelf een spray, om te voorkomen dat ik te veel olie gebruik) en bak hierin de paprika, ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg dan de kruiden toe en eventueel een scheutje water als de pan te droog is, zodat de kruiden niet verbranden. Voeg na 1 minuut ook de tomaten toe en laat dit even op laag vuur pruttelen.

Als de kip gekookt is, kan je deze ‘pluizen’. Zelf doe ik dit heel makkelijk en snel met een mixer (staande mixer of handmixer, werkt allebei). Doe de kip heel even in de mixer en je hebt perfect geplozen kip. Pro-tip!

Voeg de kip vervolgens bij de groente en roer dit goed door. Verdeel het kip-groente mengsel vervolgens over de vier wraps (ja, je krijgt goed gevulde wraps) en leg de wraps in de ovenschaal. Verdeel hier de geraspte kaas overheen.

Doe de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en de wraps een beetje knapperig worden.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *